Cart Total Items (0)

Coș

slider 2 img 02 new5 copy

Ghid Complet pentru Programul Casa Verde 2023

Anul 2023 vine cu noi oportunități pentru români de a contribui la protecția mediului și de a beneficia de energia regenerabilă prin programul „Casa Verde”. Iată un ghid simplificat pentru a înțelege cum puteți accesa acest program.

Ce Este Programul Casa Verde?

Programul „Casa Verde” este o inițiativă susținută de statul român care oferă finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice, facilitând tranziția către surse de energie curată și sustenabilă.

Cine Poate Beneficia de Finanțare?

Persoanele fizice și parohiile pot beneficia de finanțare de până la 20.000 de lei pentru instalarea panourilor fotovoltaice, cu condiția de a fi proprietarii imobilelor unde vor fi instalate sistemele și de a nu avea datorii la bugetul de stat sau local​​​​.

Cheltuieli Eligibile

Finanțarea acoperă până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, care includ achiziția sistemului de panouri fotovoltaice (cu putere minimă instalată de 3 kW), montajul și punerea în funcțiune a acestora, precum și TVA-ul aferent​​.

Condiții de Eligibilitate

Beneficiarii trebuie să îndeplinească mai multe criterii, inclusiv domiciliul în România, lipsa obligațiilor fiscale restante și proprietatea asupra imobilului unde se instalează sistemul fotovoltaic. Nu sunt eligibile proprietățile sub formă de bloc sau condominiu cu mai mult de două apartamente​​.

Procesul de Înscriere

Calendarul pentru înscrierile în programul Casa Verde 2023 va fi organizat regional, iar sesiunile de finanțare vor începe în luna aprilie​​. Beneficiarii selectați vor avea 90 de zile pentru a semna contractele cu firmele de instalare și pentru evaluarea îndeplinirii condițiilor​​.

Ce Urmează După Înscriere?

După finalizarea înscrierii și aprobarea finanțării, beneficiarii vor colabora cu instalatorii autorizați pentru instalarea sistemului fotovoltaic.

Concluzie

Programul Casa Verde 2023 reprezintă o oportunitate excelentă pentru persoanele și instituțiile care doresc să investească în energie curată și să reducă facturile de electricitate. Pentru și mai multe detalii puteți acesta este Ordinul AFM pentru Casa Verde 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne!